pátek 7. listopadu 2014

Striplac

Striplac = perfektní nehty!

         Poslední dobou začaly světem hýbat gel laky, hlavně pro svou výdrž na nehtech a snadnou aplikaci přímo doma. Určitě jste viděli velkou propagaci nejen na různých webech, v časopisech, ale hlavně i u blogerek. Já Vám ale přináším článek o něčem malinko jiném a přesto skvělém. Z mého pohledu možná ještě malinko lepší a pro mě zázračnější věcička.


photo by Protivná kozička

         Vzhledem k mé práci mi nalakované nehty moc dlouho nevydrží. V podstatě mám lak zničený ještě tentýž den i při použití top coatu a to mám nehty pěkné, kvalitní a pevné. Když jsem poprvé uslyšela o gel laku řekla jsem si, že to prostě musím zkusit, protože nehty chci mít krásné, ale určitě si je nechci ničit gelovými nehty. Proto jsem na začátku září vyrazila na kosmetický veletrh s tím, že tam bude určitě zastoupení více firem, tím pádem i větší výběr a samozřejmě nějaké slevy. 
photo from google.com
         Snad každá firma, která prodává UV gely má svůj gel lak, akorát se často mění název, ale postup stejný. Předpokládám, že princip gel laků znáte. Jde o laky na nehty, které ale vytvrzujete v UV nebo LED lampě. Ve více vrstvách, většinou se spodním a vrchním speciálním lakem a s Vámi zvoleným lakem barevným. Nehty pak působí jako nalakované, ale většinou s leskem a tvrdostí gelu. Co mě osobně trochu děsí a nelíbí se mi je sundavání gel laku, kdy musíte použít acetonový odlakovač nebo speciální acetonový liquid, který dáte například na vatový tamponek, přiložíte na nehet a obalíte jej alobalem kolem prstu. Takto pokračujete u všech prstů a zábal musíte nechat většinou 10 - 15 minut působit. Poté nehty rozbalíte a gel lak po nanesení acetonu naboptná a snadno ho odstraníte pomocí jakéhokoli nástroje. Jenže co si budeme povídat, aceton není pro naše ruce a nehty zrovna nejlepší látka a tak jsem hledala chytřejší řešení.
photo from instagram
         A tak jsem se dostala až ke stánku firmy Alessandro, kde mě zaujal Striplac. Proto jsem neváhala a hned jsem zjišťovala více informací, nechala jsem si předvést aplikaci i následné odstranění a byla jsem nadšená. Protože odstranění strip laku je pouhým odloupnutím z nehtu. Když Vás barva přestane bavit nebo se Vám začne odchlipovat prostě jen za vrstvičku vezmete a stáhnete. Samozřejmě, že se dá koupit i odstraňovač, šetrný roztok v lahvičce se štětečkem, kterým můžete sloupnutí usnadnit.
photo from google.com
         Samozřejmě podmínkou pro to, aby Vám striplac držel dobře na nehtech, je mít kvalitní a pevné nehty, které bohužel dnes každý nemá. Také trvanlivost se uvádí nižší než u gel laku (cca 14 dní) u striplacu je to až 10 dní. Ale po myslím, že snížená doba je napsaná právě kuli tomu velkému procentu lidí, kteří mají nekvalitní a slabé nehty. Protože jsem ho už já sama zkoušela několikrát a to i na mých kamarádkách, tak mohu říct, že záleží vážně jen na kvalitě vašich přírodních nehtů. Já nemám problém, aby mi striplac vydržel na nehtech bez poškození klidně 14 dní (a to nehty v práci vážně zatěžuji). Kamarádce vydržel na nehtech 3 týdny a kdyby neodrůstal neměla by důvod ho sundat a další kamarádce, která má z nás nejnáročnější manuální práci, kde jí obyčejný lak vydrží sotva 2 hodiny, drží striplac už přes týden bez jediné změny (a doufám, že ještě chvíli držet bude). 
photo from google.com
To je pro tentokrát vše. Ale určitě si pro Vás připravím pokračování, kde Vám ukážu co vše jsem si pořídila, připojím určitě nějakou recenzi a napíšu Vám co vše je ještě možné si přikoupit. Budu moc ráda když mi napíšete, jestli Vy sami už jste něco podobného vyzkoušeli a také jak se Vám striplac líbí. 
Mějte se hezky!

Žádné komentáře:

Okomentovat