pondělí 17. listopadu 2014

Waiting for Christmas

Waiting for Christmas

         Co je to letos ve vzduchu, že se prostě nemůžu dočkat Vánoc? Asi je to tím mrzutým počasím. Protože už se vážně neskutečně těším až budu moci po celém bytě rozvěsit světýlka, rozestavět a zapálit svíčky a rozvěsit vše co se jen alespoň vzdáleně týká Vánoc, za okny začnou (doufejme!) padat sněhové vločky a město ozáří světla vánoční výzdoby. Ach, ty kouzelné svátky. Já vím, asi blázním brzy, ale i tak už jsem se držela dlouho. Nějaké ty drobnosti už mám nakoupené snad od konce září a průběžně se chodím dívat po obchodech, kde mají nespočet překrásných ozdobiček a vždy si minimálně nějakou tu drobnost odnesu.

         Vím, že je nespočet lidí, kteří tyhle svátky prostě rádi nemají a hledají na nich spoustu negativního. Shánění dárků, vánoční úklid, shánění stromečku, pečení cukroví, odklízení sněhu (pokud tedy nějaký výjimečně je), atd. Ale pro někoho jsou naopak všechny tyto činnosti (nebo alespoň většina z nich) radostí. Jako pro mě! Asi mám v tomhle smýšlení daleko blíž například k Američanům, i když to soudím opět jen z toho co je vidět a co je prezentováno, ale prostě se mi líbí pozitivita tohohle období. Světýlka už mám rozvěšená po stěnách a udělají vážně obrovskou radost! S ostatními drobnostmi se pokusím snad ještě vydržet do první adventní neděle, ale pak už to naplno rozjedu a nehodlám se krotit :) !
         Vždyť jsou to tak kouzelné svátky, lidé se alespoň v tomhle období snaží být hodnější na ostatní, rodiny tráví více času spolu a vidíte třeba i příbuzné, které vídáte právě jen na Vánoce, je nějaké to volno, chvilka času vyrazit na hory a nebo si prostě jen tak dát nohy nahoru, uvařit si horký nápoj a koukat z okna, začíst se do knížky nebo si pustit vánoční film.

        A tak jsem se rozhodla, že s Vámi budu sdílet vše co mám na Vánocích ráda, nafotím haul věcí, které už jsem do teď stihla nakoupit a pak průběžně na pokračování Vám budu ukazovat, co jsem na Vánoce vytvořila a bez kterých nezbytností si já své Vánoce neumím představit. Teď už jen doufám, že se z nebe snesou první vločky a že se rychlostí blesku přiblíží advent!
A co Vy a Vánoce? Těšíte se nebo by jste toto období v roce raději přeskočili?
Mějte se hezky a těšte se z maličkostí! :)


obrázky zdroj: weheartit.com a google

2 komentáře:

  1. Podzim jsem stravila v zahranici, a tak se na Vanoce tesim, protoze bude cela rodina pohromade. Cim jsem starsi, tim vic si vazim atmosfery a faktu, ze see vsichni sejdeme. darky uz mam nakoupene a uz jen cekam, az mi dorazi domu. Na Vanocich mam nejradeji ten moment, kdy jsem na namesti, na vanocnich trzich a popijim horky svarak :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trávit čas v zahraničí musí být také skvělé. Já dárek nemám ještě žádný, ale hlavně že se mi hromadí dekorace :).

      Vymazat